V vrtcu Krško je v sredo, 3.4.2024 potekalo posebno in izjemno razburljivo dogajanje, ki je navdušilo tako otroke kot tudi vzgojitelje. Trgovina Zajček iz Qlandije Krško je svoja vrata odprla in nas popeljala na nepozabno popotovanje po svetu malih živali. Od hrčka do morskega prašička, zajčka in kače – vse to smo imeli priložnost spoznati in doživeti izjemno blizu.

Vsaka žival je prinesla s seboj svoj edinstven čar in zanimive podrobnosti iz svojega življenja. Otroci so z zanimanjem poslušali vodnico in se navdušeno približevali vsaki od živali.

A pravo presenečenje je bilo shranjeno za konec, ko smo spoznali barvitega pernatega prijatelja, papigo Qlčka. S svojimi živahnimi barvami in zabavnim pristopom je osvojil srca vseh prisotnih. Otroci so se smejali in se igrali z njim, medtem ko je s svojimi plesnimi gibi dodatno popestril že tako razburljiv dan v vrtcu.

To izjemno doživetje je poleg zabave prineslo tudi pomembno učenje o odgovornem ravnanju s hišnimi ljubljenčki. Otroci so se naučili, kako skrbeti za živali in se z njimi pravilno obnašati. Vsak stik z živalmi je bil priložnost za nova spoznanja in izkušnje, ki bodo otrokom ostale v spominu še dolgo časa.

Hvala trgovini Zajček iz Qlandije Krško za nepozabno doživetje in priložnost, da smo se približali čarobnemu svetu malih živali. To je bil resnično dan, ki ga ne bomo pozabili!

Prispevek pripravila: Janja Kelhar, dipl.vzg.