DV2 – PISAN MAREC

Marec je bil poln različnih dejavnosti. Najprej nas je obiskala potujoča knjižnica. Dogovorili smo se, katere knjige bi si radi izposodili. Nato se nas je nekaj najpogumnejših odpravilo po knjige. Naslednjič pa smo knjige vrnili in si jih že predhodno rezervirali. Prijazni knjižničar pa nam je razkazal avtobus. Navdušen je bil nad tem, koliko že vemo. Povedali smo mu, da imamo tudi v igralnici knjižni kotiček, za katerega je vsak teden zadolžen eden od otrok. Dežurni skrbi, da so knjige obrnjene pravilno ter, da so zložene glede na to, ali so knjige ali revije.

Veliko smo se tudi gibali z žogami (velikimi in zelo majhnimi). Najprej smo v igralnici priredili pravi bobnarski spektakel. Bobnali smo ob glasbi, ki jo že zelo dobro poznamo in tudi na takšno, malo bolj popularno. Neizmerno smo uživali. Ko smo se “nabobnali”, smo žoge odnesli še na igrišče, kjer smo se preizkusili še v spretnosti vodenja in podajanja žoge. Za najmanjše žoge – “frnikole” pa smo izdelali labirinte iz Lego kock. Tudi tukaj smo preizkusili svoje spretnosti vodenja žoge med ovirami.

Večina meseca pa je bila namenjena družinam. Pogovarjali smo se o dojenčkih in skrbi zanje, o vrstah družin ter o tem, kdo vse predstavlja družino. Spomnili smo se tudi, kje živimo in kakšen je naš naslov. Izdelali smo naše domove iz različnih materialov. Najprej smo jih narisali in doma pogledali, kakšna je naša hišna številka, nato smo jih izdelali iz kock, iz plastelina in nazadnje še iz papirja. Pri oblikovanju iz papirja smo imeli kar nekaj težav, ampak tudi to smo zmogli.

Zapisala Zala Jazbec, dipl. vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost