9. 5. 2023 – Ciciplaninci – Pohod na Lovrenc

V soboto, 6. 5., smo se podali na naš 4. pohod. Po dolgem času se nas je zbralo veliko število, skupaj nas je bilo 52. Tega smo bile zelo vesele. Zbrali smo se pred Mercator centrom Boštanj, od koder smo se v koloni vozil odpeljali do naše izhodiščne točke, kmetije Frece. Prijazni gospodar Domen nam je pokazal ter razložil vse o kopi in pripravi oglja. Nato nas je pričakala prava pogostitev – domač jabolčni sok in pecivo iz oglja. Mmm, kako je bilo dobro.

Od tamkaj smo se podali po poti navkreber. Otroci so se veselo podili po cvetočih travnikih, ozkih poteh in po hribu navkreber. Za vse trenutke pomoči in nemoči je bila tu roka odraslega. Med potjo smo občudovali tamkajšnjo naravo ter razgled na okoliško hribovje ter v dolino na reko Savo. Vreme je bilo čudovito, ravno pravšnje za občudovanje. Na Lovrencu pa smo komaj dočakali njegov biser – encijan, ki nas je pozdravil v vsej svoji lepoti ter sladko presenečenje, ki nam ga je pripravil naš mišek Cici. Po malici ter zasluženemu žigu v planinskih izkaznicah smo se polni vtisov podali nazaj do naših avtomobilov.

Pot je bila dolga, naše noge so morale prehoditi veliko korakov in bile po pohodu kar pošteno utrujene, a čudovit razgled, doživetja in skupni trenutki so vse poplačali. Preživeli smo čudovito sobotno dopoldne.

Zapisala: Anita Sotlar

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost