30. 10. – Oktober v vrtcu

Teden otroka: “Jaz sem nekaj posebnega”

V tednu otroka smo za rdečo nit izbrali zgodbo: “Jaz sem nekaj posebnega”. Zgodbo smo poslušali, se o njej pogovarjali in ugotavljali, kako smo si različni in po čem smo si podobni. Ugotavljali smo, na kakšne načine se lahko sporazumevamo, tako smo spoznali, da lahko poleg besedne komunikacije sporočamo svoje razpoloženje in odzive tudi z “govorico telesa”. Da jo razumemo, moramo dobro opazovati drug drugega. Z namenom prepoznavanja neverbalne govorice, smo se igrali igro pantomime, ob kateri smo se pretvarjali, da smo …

Gibalna ura na hodniku

Oktobra smo za gibanje ob deževnih dneh večkrat izkoristili naš hodnik. Po zajtrku ga je vzg. Tanja razkužila in prezračila, nato pa smo se po sadni malici razgibali ob gibalnih nalogah.

Beli zajček

V sklopu projekta Trajnostna mobilnost, smo v vrtcu igrali igro Beli zajček. Otroci so vsakodnevno označevali, kdaj so v ali iz vrtca prišli peš, s kolesom, s skirojem, ter kdaj so tudi popoldne opravili s prej omenjenimi prevoznimi sredstvi, namesto z avtomobilom. V igri smo “čistili” zajčkov kožušček, ki je zaradi onesnaženja z izpušnimi plini postal siv, tako da je postajal nazaj bel.

Drugič v gozdu

Za svoj drugi obisk gozda smo izbrali novo smer. Gozd proti Ravnam. Našli smo čudovit bokov gozd s kotanjo, kjer smo uživali v objemanju dreves, gozdnem plesu in poslušanju zvokov.

Telovadimo na ploščadi

Našo ploščad s pridom uporabimo tudi za gibalno uro.

Bibliobus

Oktobra nas je prvič obiskal bibliobus “Bralko”. Ogledali smo si ga eden po eden, si izposodili nekaj knjig in navdušeni poslušali predstavitev knjižničarjev.

V gozd – tretjič

Zopet smo se odpravili na raziskovanje gozda. Tokrat v tretjo smer, proti perišču. Obisk gozda smo izkoristili za tek čez ovire, navzgor in navzdol… S sabo smo vzeli tudi košarice, v katere smo nabrali naravni material, ki nam je bil všeč. V igralnici smo ga v naslednjih dneh uporabili za igro.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost