2. 12. – Z2 – RADI BEREMO

Žal se z nekaterimi nismo v živo srečali več kot mesec dni in v začetku jeseni si nikakor nismo zamišljali, da se bo ponovila “pomladanska zgodba”. A na vse nimamo vpliva, imamo pa na to, kako preživljamo ta čas. Lahko smo žalostni in razmišljamo, kako je kratek dan in dolga noč… lahko pa si prižgemo svečko ali lučko, se objamemo s svojimi najbližjimi in… med drugim, beremo knjige. Le kdo si ne želi, da bi bil “pameten”, iznajdljiv, poln domišljije in dobrih rešitev… ne boste verjeli, a dobra pot, da postanete vse to in še več, je … branje knjig. 

O velikem pomenu le-tega deliva povezavo o tem, zakaj je – ne samo dobro, pač pa – ODLIČNO brati: Otroci, ki berejo, so v prednosti – Delo.

Želiva si, da bi vas “Medvedkova” slikanica spodbudila k temu, da bi veliko brali. V tem času imate k sreči na voljo tudi izposojo knjig v knjižnicah, decembra nas bo spet obiskal Bibliobus: http://www.posavska-potujoca.si/.

Da bo izbira kakovostnih knjig lažja, deliva povezavo do seznama Bralne značke: https://www.braDa bo izbira kakovostnih knjig lažja, deliva povezavo do seznama Bralne značke: https://www.bralnaznacka.si/sl/priporocene-knjige-2/priporocilni-seznami/, za pomoč pri izboru pa se v knjižnicah lahko obrnete tudi na knjižničarje. 

Želiva si in nestrpno pričakujeva vašo “pošto”. Po e-pošti nama pošljite kakšno fotografijo skupnega branja, posnetek pripovedovanja, risbo, fotografijo izdelka. Ne pozabite, konec leta vse pridne bralce čaka Ostržkovo bralno priznanje. 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost