30.9.2020 – P4 – Poj z menoj prijatelj moj

To je naslov naše pesmice, ki jo vsako jutro zapojemo v jutranjem krogu, ko dežurna preštejeta otroke. Z njo začnemo naš novi dan v vrtcu.

Tako je  bilo po prijetno preživetih počitnicah lepo srečati  prijatelje. Razveselili smo se drug drugega, veliko smo si imeli povedati.  Z veseljem pa smo v našo skupino sprejeli tudi mlajše otroke. Hitro smo se spoprijateljili in se začeli skupaj igrati. Starejši so z veliko odgovornostjo sprejeli tudi skrb za mlajše kadar smo na sprehodu ali kadar potrebujejo kakšno pomoč. Vsi smo poskrbeli, da  je  v naši skupini lepo, prijetno in zabavno.

Mesec september nam tako mineva v skupni igri, petju, plesu, gibanju v igralnici in veliko časa na prostem. Prebiramo zgodbice, prisluhnemo pripovedovanju otrok, likovno in glasbeno ustvarjamo. Veliko časa preživimo na prostem saj je bil september zares topel in prijeten. Zaradi ukrepov proti širjenju COVID 19 imamo igrišče razmejeno na tri dele. Vsaka skupina se cel teden igra na določenem predelu igrišča. Igrače imamo ločene v svojem zabojčku in jih redno razkužujemo.

Praznovali smo tudi že prva rojstna dneva. Skupaj smo izdelali rojstnodnevno torto, z motivom vode. Slavljenec dobi za darilo mehko igračo in mapo z otroškimi risbicami. Vsi skupaj zapojemo in zaplešemo.

Otroci so si poiskali svoj prostor v igralnici, predalček na hodniku in v garderobi. V septembru smo se tudi izmerili kako smo veliki. Svojo telesno višino so otroci z izbrano barvo tudi označili v stolpcu. Ker je merilni trak na vratih omare, se hodijo tudi sami merit in se primerjajo s prijatelji.

Po pestrem dogajanju skozi cel dan pa se prileže tudi počitek. Otroci prisluhnejo izbrani zgodbi in umirjeni glasbi, ki jih popelje v prijeten sen.

 

Andreja in Nina

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost