30.9.2020 – P3 – JUHA, KI IZ BUČ SE SKUHA

Otroci zelo radi poslušajo pravljice in med njimi je tudi pravljica z naslovom Juha, ki iz buč se skuha. Ko nam je Jesenski mož prinesel buče, so se takoj spomnili nanjo in smo jo najprej prebrali pri počitku ob prižgani svečki v buči. Potem pa smo se odločili, da jo bomo še zaigrali. Izbrali smo primerne bučke – Rozi, Bučka in Zelenka. Naredili smo jim hišico, poiskali pribor za kuhanje in najstarejši otroci so izbrali vsak svojo vlogo. Ostali smo bili gledalci v gledališču in uživali v predstavi. Po končani dramatizaciji, smo jim bučno zaploskali.

Sedaj pa bi se zelo radi še igrali z bučkami, zato smo se spomnili, da bi lahko naredili pravo hišico bučkam. Iz česa? Naredili smo nabor idej:

-iz kartona, ki bi ga pobarvali,

-iz malte, da zmešaš vodo in cement in bi naredili še okno

-pri sosedovih bi si sposodili leseno mlinsko hišo

-lahko bi šli drve iskat in bi naredili leseno

-na velik papir bi narisali hiško in jo izrezali

-en velik karton bi vzeli in bi jo pobarvali, da bi bila slama

-iz magnetkov lahko

-iz papirja samo, da bi bila okrogla, pa okno, streho in sonček bi imela

-iz papirja bi naredili in nalepili gor blago

V likovnem kotičku smo našli nekaj kosov kartona in potem smo začeli sestavljati. Nismo vedeli kako bi jo sestavili, poskusili smo več načinov, potem pa smo se spomnili na naše malo lutkovno gledališče in smo karton zarezali in sestavili. Brez lepljenja nam dobro drži skupaj. Označili smo še kje bodo okna, vrata in jih tudi izrezali. Deklica pa se je spomnila, da bi naredili še ograjo iz papirnatih tulcev. Sedaj pa nas čaka še zelo zahtevna naloga – izdelava strehe in malo lažje in zelo zabavno delo – barvanje. Kako nam bo uspelo, pa vam povemo drugič…

Jožica in Katja

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost