30. 9. 2020 – K1 – Skupaj se razgibajmo

Komaj smo dobro zakorakali v novo šolsko leto, pa je za nami že mesec september…V našo skupino smo z odprtimi rokami in nasmehom na obrazu sprejeli nekaj novih prijateljev, ki so se že lepo privadili bivanju v našem vrtcu. September smo namenili medsebojnemu spoznavanju, privajanju na vrtčevsko rutino, posvetili pa smo se tudi različnim aktivnostim iz področja gibanja.

V vrtcu se zavedamo, kako je gibanje pomembno za zdrav celotni otrokov razvoj, zato se trudimo ustvariti pozitiven odnos do gibalnih dejavnosti. Prav tako je gibanje eno temeljnih otrokovih potreb, zato naj bi otrokom omogočili različne gibalne dejavnosti in jih spodbujali pri gibalnih izzivih. Pri gibanju otrok preizkuša kaj vse zmore, se veseli svojih razvijajočih se spretnosti in sposobnosti ter sprošča tudi svoje napetosti in čustva. Gibanje mu daje tudi občutek veselja, ugodja, zadovoljstva, dobrega počutja in varnosti.

V skupini smo pretekle tedne tako preizkušali naše gibalne sposobnosti in uživali v različnih gibalnih izzivih. Dnevno smo izvajali gibalne minutke, kjer smo razgibavali naše telo in se seznanili tudi z različnimi športnimi rekviziti. Trudili smo se premagovati postavljene poligone, vreme pa nam je bilo naklonjeno tudi za sprehode do ribnika in trim steze, kjer smo se lahko razgibali na soncu in svežem zraku.

Mojca Ašič, vzg.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost