28. 3. 2021 – K1 – Moja družina

Zakorakali smo v čudovit, zelo pester letni čas. Vsa narava počasi zaživi, iz zemlje pokukajo prve spomladanske cvetlice in iz svojih skrivališč po dolgi zimi prilezejo različna živa bitja.

Marec pa ne zaznamuje samo začetek pomladi, ampak je to tudi mesec družine. Preden smo se v naši skupini lotili pogovora o družinah, smo se posvetili spoznavanju vsakega  posameznega otroka: z ogljem smo narisali avtoportrete ter izdelali osebne plakate otrok, s katerimi smo pokazali svoje fotografije pri različnih starostih, našo najljubšo hrano, pravljico in igračo.

.

V sklopu spoznavanja pojma družine, pa smo se lotili opisovanja posameznih družinskih članov; člane smo poimenovali, jih preštevali in hkrati spoznavali tudi različna sorodstvena  razmerja.

.

Da pokažemo svojim staršem, kako jih imamo radi, smo za mamice in atije izdelali darila za njihove praznike.

.

Od doma smo prinašali družinske fotografije in vsak je svojo družino predstavil prijateljem v skupini. Izdelali smo si družinske hiše, kamor smo te fotografije tudi prilepili. Pripovedovali smo tudi, kje živimo, kdo vse živi z nami in kaj vse zanimivega lahko počnemo skupaj kot družina. Prav tako smo prebirali različne slikanice, si jih ogledovali ter se o vsebini tudi pogovarjali. Fotografije naših družin nas sedaj spremljajo v naši igralnici in dnevno se ob njih zelo radi ustavljamo ter si jih ogledujemo.

.

Zapisala: Mojca Ašič, vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost