Naša zunanja sodelavka, ga. Romana Miklič, medicinska sestra iz ZD Krško,  nas je povabila na obisk, da si ogledamo prostore ZD. Povabilu smo se z veseljem odzvali in se s prijatelji skupine P4 odpeljali z avtobusom do ZD. Tam sta nas pričakala reševalec in mamica naše Sofije, ki je tudi zaposlena v ZD kot reševalka. Razdelili smo se  v dve skupini. Ena skupina si je najprej ogledala reševalno vozilo, medtem pa smo mi s Sofijino mamico spoznali Ančko in ji masirali srce in spoznali osnove oživljanja. Potem smo se zamenjali in je reševalec tudi nam pokazal reševalno vozilo.  V  reševalno vozilo je zapeljal voziček z našim prijateljem in nam pokazal aparature v vozilu, kako delujejo ter nam vklopil tudi sireno.

Potem smo se odpravili do zobozdravnice, ki nam je pokazala instrumente za oskrbo naših zob in otrokom tudi pregledala zobke.

Ostalo nam je še nekaj časa do prihoda avtobusa, zato smo obiskali še Ažbetovo mamico, ki dela v lekarni. Seveda si je tudi ona vzela čas in nam pokazala, kako se v lekarni hranijo zdravila, kako pripravljajo kreme in kako mešajo zdravila.  

Pripravljene dejavnosti so bile otrokom  zelo všeč. Ta obisk je bil popolnoma drugačen,  kot so otroci vajeni, saj po navadi obiščejo ZD kadar so bolni. Vsem strokovnim delavcem se zahvaljujemo za tako kvalitetno izvedbo ogleda, še posebej pa se zahvaljujemo obema našima mamicama.                                                      Jožica