21.9.2020 – C6 – Nov začetek

 

September je za otroke nekaj posebnega – začne se novo šolsko leto in s tem kakšna sprememba. Za nekatere je bila to velika sprememba, saj so prvič prestopili prag vrtca, večina naših otrok pa je zamenjala igralnico in vzgojiteljici.

Prav vsi  naši otroci so (pre)stopili v starejšo starostno obdobje vrtca, kar prinaša številčno višjo skupino, več družbe (več prilagajanja) in dejstvo, da  so ti otroci  že veliki in sposobni pokazati marsikaj.

V prvih dneh smo se pogovarjali o vseh spremembah, ki jih  doživljamo. Otrokom sva vzgojiteljici vse novosti predstavljali z navdušenjem –  kako je vse novo, kaj nam ponuja nova igralnica in kako zabavno nam je. Ogromno časa smo posvetili igri, ko so otroci po svojih interesih spoznavali igralnico in razne materiale. Nekateri so bili bolj aktivni in radovedni, drugi še nesproščeni in so  v našem naročju le opazovali ostale. Da je bilo vse skupaj lažje, smo se res veliko carkljali in tako občasne stiske prilagajanja odpravljali s toplino in petjem. Postopno so otroci usvojili naš prostor in po treh tednih so  v večini sproščeni – domači.

Pri skupnih dejavnostih  smo že usvojili kdo je kdo, kdo smo in kam spadamo; socialne igrice so za to enkratne situacije.

Začeli smo z ustvarjanjem. Otrokom smo ponujali različne dejavnosti, da  sva vzgojiteljici  opazovali otroke, njihove spretnosti, znanja in navade, da tako  izveva, kaj jim ponujati za vzpodbudo razvoja na posameznih področjih.   O vseh razvojnih pomembnostih smo se s starši pogovorili na uvodnem roditeljskem sestanku in tako prijetno začeli novo šolsko leto.

Že vidim, da nas čaka še velikoooo zanimivega!

Zapisala: Branka Bibič, vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost