18. 9. 2020 – Kolesarjenje

VOŽNJA S KOLESOM

V sklopu športnega programa Mali sonček so se otroci vozili s kolesom po naslednjem programu:

  • prosto se vozijo s kolesom po prostoru;
  • vozijo na preprostem krožnem poligonu z nekaj vijuganji med ovirami;
  • varno ustavijo brez zaletavanja.

»Prva otroška ljubezen je kolo. Kolo, tricikel, skiro…in zadnja leta še poganjalček. Za otroka še vedno najljubša igrača, ki še vedno dobiva boj z računalniki.

Otrok se na kolesu počuti samostojnega, sposobnega in svobodnega. Ko je na kolesu mu nihče ne sedi za hrbtom in mu »teži«, da mora pospravljati ali učiti se. Ko je na kolesu gre lahko iz domačega dvorišča v svet, sosednjo ulico k prijatelju ali prijateljici. To je nekaj povsem novega v njegovem življenju. Vesel je, da zna voziti kolo, vesel je, ker mu starši zaupajo vožnjo po ulici in vesel je, da gre lahko tako daleč, da ne vidi več doma, kar je za vsakega otroka posebno doživetje, prva odgovorna življenjska izkušnja, ki je nikoli ne pozabijo.«

Zato pogumno dragi starši…izberite primerno kolo za svoje malčke…spodbujajte jih…zaupajte jim…naj bo vaše druženje ob gibanju koristno in zabavno. Nikoli pa ne pozabite na čelado.

Mesec september bodo zaznamovale vsebine o prometu – varno v prometu, prometni znaki, varne poti, prehod za pešce, udeleženci v prometu (projekt-Trajnostna mobilnost)… Skupaj bomo raziskovali tudi naprej v šolskem letu in ustvarjali na to temo.

Otroci s Klaudijo, Darjo in Draganom.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost