17.9.2020 – P2 – Naš vrtec

Po malo težjem začetku, ko so otroci zbrali vse svoje moči in zelo hitro sprejeli novo okolje in naju, je vse steklo kot po maslu. Z veliko nežnosti, crkljanja in igrač po izbiri otrok, so se otroci počutili varno in sprejeto.

Že prvi teden smo pričeli z jutranjim krogom, saj so komaj čakali na kaj novega. Ustvarili smo risbe in se pogovarjali kaj otroci počnejo v vrtcu in kaj bi oni še radi počeli. Tako smo se veliko igrali na terasi in na igrišču, kjer so res uživali.

Imeli smo prvo urico joge, ki je bila otrokom zelo zanimiva. Odpotovali smo na morje, kjer smo srečali različne živali in posnemali njihovo gibanje. Pihali smo peresa in si odpočili na plaži. Zvezdica na čelu je otrokom pomagala, da so lažje občutili svoje telo in se umirili.

Naučili smo se tudi novo pesem Bela barčica, prstno igro Mačja tačka, a to ni bilo dovolj, otroci so bili kot suha gobica, ki si želi še vode J. Zelo radi imajo prepevanje pesmi ob mojem igranju kitare in tako skoraj že znamo dve novi pesmi: Kranjski Janez in Žabice ter seveda veliko že dobro znanih pesmic (Ringa raja, Kuža pazi, Avto, Žoga…)

Nekateri otroci so že zelo samostojni, sami skrbijo za higieno, pospravljajo krožnike po obrokih, jedo z vilicami, najmlajši pa se od njih hitro učijo.

Mislim, da nas čaka še veliko čudovitih dogodivščin :).

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek, dipl.vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost